پاورپوینت معماری بازار نعلبندان گرگان در 56 اسلاید به برسی و مطالعه بزار پرداخته است. که در فروشگاه معماری نوین پروژه موجود می باشد. مرکز محله نعلبندان در محدوه شرقی بافت قدیم گرگان واقع شده، که این بافت تقریبا در بر گیرنده تمام فضا های با ارزش شهری و آثار تاریخی بوده وسطحی حدود 128 هکتار معادل ده درصد محدوده قانونی شهر را شامل میشود. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری ارائه دهنده پروژه تمامی دروس دانشگاهی و پایان نامه های معماری در ایران می باشد.
فهرست مطالب
- شناخت و تحليل
- معرفي شهر قديم گرگان ”استراباد“
- معرفي محله هاي اصلي در دوره پهلوي
- ارتباط مركز محلات در بافت قديم
- معرفي سير تحول شهر گرگان و محور تاريخي نعلبندان ازدوره قاجار تا به امروز
- محور تاريخي نعلبندان
- معرفي محدوده مورد مطالعه و عناصر شاخص دوره قاجار
- معرفي محدوده مورد مطالعه و عناصر شاخص در سال 1335
- معرفي محدوده شهر قديم و عناصر شاخص در سال 1385
- معرفي ابنيه باارزش(تاريخي،مذهبي،معماري) در محدوده مورد مطالعه در سال 1385
- مطالعه طرح های فرادست و بررسی نتایج حاصل از آن
- معرفي مركز محله نعلبندان
- نحوه پراكنش فعاليتها در حوزه مداخله
- برداشت از مشخصات معماري محدوده مداخله
- معرفي بازار نعلبندان
- لایه های مختلف شناسایی بافت تاریخی
- جدارههاي هويتمند
- بازارچه نعلبندان
- شكل توده و منظر شهري
- دسترسي ها و محصوريت
- فضاي باز و سيماي زمين
- شكل فضاهاي شهري
- و …
متن پاورپوینت معماری بازار نعلبندان گرگان
رسیدن به نظم هدایت و راهبری کار آمد همواره از اهداف تهیه برنامه های توسعۀ شهری قرار داشته اما نگرش کمــــــی به مفهوم توسعه سبب شده که نیاز های کیفی و انسانی از نظر خارج گردند و توجه به مسائلی همچون تامین سطوح خدماتی و افزایش تراکم ساخت سبب از یاد رفتن ارزشهای فرهنگی و هویت مکان گشته اند و این در حالی است که بافت های تاریخی حاوی یادمانها و ارزشهای میراث تاریخی شهر و شهروندان است و هرگونه دخل و تصرف در آن موجب تضئیع و محو شدن این ارزشها خواهد شد. تهیه اسنادی برای سامان دادن و توسعه بافتهای تاریخی لازم است.
ویژگی های معماری محدوده مورد مطالعه
نسبت فضا های پر و خالی در نما با شکل و ترکیب باز شو ها و به طور کلی تناسبات سطوح ساختمان در این دورهنسبت به دوران قبل از خود یعنی قاجار دگرگون شده و مشاهده میشود که تقسیمات کلی نا محدود تر شده و به وسیلـه ستون های سیمان اندود تقسیم شده است.شکل باز شو ها به مربع مستطیل و بعضاً دایره و نیم دایره تغییر نموده و بـهصورت چند تایی کنار هم با سطوح شیشه ای تبدیل شده است، نما متقارن تر شده و ورودی در محور تقارن نما قرار میگیرد و غالباً پیشامدگی هایی به شکل تراس ساخته شده با چوب به چشم میخورد.
ترکیب و انتظام پنجره ها
این اتم هم در ایجاد کیفیت بصری بسیار حائز اهمیت است. در تکیه نعلبندان پنجره ها به صورتسر تاسری و کنار هم با ابعاد تقریبا یکسان قرار گرفته اند به منظور کاربری مذهبی که تکیه خواهد داشت این پنجره ها در ورود نور و هوای تازه به محیط داخلی نقش مهمی را عهده دار میباشند و در نگاه کلی پی میبریم که عموما پنجره ها به صورت بازشو می باشند و با وجودابعاد عموما یکسانی که دارند از طرح یکسانی برخوردار نیستند و تقدم و تاخر زمانی در آنها مشهود است.
آسیب شناسی جداره های نما
ررسی به لحاظ سازه ای : به مقدار بسیار کمی دوچار فرسودگی گشته ( فرسودگی: یکی از مهمترین مسائل مربوط به فضای شهری است که باعث بی سازمانی عدم تعادل و بیقوارگی آن میشود، که به دو دسته فرسودگی نسبی و کامل تقسیم میشود) به جز پیش آمدگی (بالکن) طبقه دوم نمای جنوبی که بیشترین قدمت و بیشترین فرسودگی را داشته و به نظر چوب های کف دارای ایمنی بسیار پایینی میباشند، مناطق دیگر دوچار فرسایش سازه ای نمی باشند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.