پاورپوینت معرفی عمارت چهل ستون قزوین را در 30 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و ارائه کرده است. در این پاورپوینت به طور کامل این عمارت دوره صفویه را مورد بررسی قرار داده ایم و علاوه بر معرفی بنا به ارائه نقشه های معماری آن پرداخته ایم. قزوین به عنوان دومین پایتخت حکومت صفویه انتخاب شد. حاکم آن زمان برای خود عمارتی به نام چهل ستون ساخت که از لحاظ معماری دارای ویژگی های خاصی می باشد. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینتی کامل تحت عنوان عمارت چهل ستون قزوین را اماده و مهیا کرده است.
فهرست مطالب
- عمارت چهل ستون قزوین
- معرفی بنا
- معرفی شهر قزوین
- معرفی عمارت چهلستون قزوین
- مشخصات معماری
- بررسی آثار نقاشی های استفاده شده در این بنا
- بررسی نماهایی از عمارت چهل ستون یا کلاه فرنگی شهر قزوین
- کاخ چهل ستون قزوین
- محتصری از بناهای قدیمی قزوین
- بررسی نقشه های چهل ستون
متن پاورپوینت معرفی عمارت چهل ستون قزوین
مکتب حاکم بر اين نقاشيها از تغيير و تحولات سياسي نيز تاثير گرفته، به نحوي که ظهور نادرشاه و مکتب افشاريه در چهل ستون ديده ميشود. همچنين ظهور قاجار نيز در سومين لايه نقاشي هاي کاخ چهل ستون ديده ميشد که به مرور زمان از ميان رفته است. برخي معتقدند بناي هشت بهشت اصفهان با گرته برداري از اين اثر ساخته شده است. با اينکه عبدي بيگ شيرازي شاعر ومورخ دوره شاه طهماسب در اشعار خود عمارتهاي شاهي را به دقت توصيف نموده ولي نامي از هنرمندان نقاش و معمار بنا نمي برد.
کاخ چهل ستون قزوین
به لحاظ اهميتی كه صفويه برای خراسان قائل بود، يكی از پسران شاه وقت بايد در شهر هرات، مركز حكومتی خراسان، می زيست. پس از مرگ شاه اسماعيل دوم مقامات دولت و فرماندهان واحدهای قزلباش برادرش محمد را كه قبلا به دستور شاه اسماعيل دوم كور شده بود به سلطنت برداشتند تا كسی مانع سوء استفاده ايشان از قدرت نشود. كار خودمختاری قزلباش به جايي رسيده بود كه زن شاه (مادر شاه عباس) را از قصر ربودند و در بيابانهای قزوين قطعه – قطعه كردند و به همين سبب، شاه عباس كه در هرات بود با لشكر خراسان به قزوين آمد و بر ضد پدر كودتا كرد و سپس دست به اصلاحات اداری و نظامی زد و با ايجاد يك ارتش ملی برای ايران، قزلباش را كه يك قشون متعلق به ايلها و عشاير بود مرخص كرد.
سردر عالی قاپو قزوین
بین هفت در ورودی به ارگ سلطنتی صفویان، تنها در اصلی جنوبی که به خیابان و میدان شاه باز می شده و عالی قاپو نام داشته به یادگار مانده است. این بنا نخست در دوره شاه طهماسب ساخته شده و در زمان شاه عباس اول به صورت کنونی تغییر شکل یافته است. بر پیشانی این سردر رفیع که ۱۷ متر ارتفاع دارد؛ کتیبه ای با کاشی معرق به خط ثلث از علی رضا عباسی جلوه گر است که بر فراز آن پنجره مشبک بزرگی از کاشی قرار گرفته است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.