عصر شکوفایی هنر و معماری و سایر هنرها را می توان به دوران صفویه نسبت داد زیرا در این دوره تحولی شگرف در عرصه هنر و معماری در ایران به وجود آمد. بررسی هنر های مانند معماری، تذهیب، نقاشی، کاشی کاری، فلزکاری، گچبری، قالی بافی و … می تواند ما را با این هنرها در دوره صفویه آشنا کند. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینتی کامل تحت عنوان پاورپوینت بررسی هنر دوران صفویه را در 65 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و ارائه کرده است. در این پاورپوینت تمامی هنرهای دوره صفویه را مورد بررسی قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
- اوضاع ایران
- موسس سلسله صفویه
- دولت های مخالف صفویه
- جنگ چالدران
- جنگ های دوران صفویه
- بناها دوره ی صفویه
- از بین رفتن حکومت صفویه
- بررسی هنرهای دوره صفویه
- معماری
- نقاشی
- کاشی کاری
- فلز کاری
- گچبری
- قالی بافی
- مجسمه سازی
- معرق کاری
- تذهیب
- و …
معماری دوره صفویه:
عصر صفوی، عصر کمال و شکوفایی نبوغ معماری و شهرسازی در ایران است. زیباترین و با شکوه ترین آثار معماری ایران در همین دوره توسط معماران خلاق و هنرمندانی چون محمدرضا و علی اکبر اصفهانی آفریده شد. معماری دوره صفوی تکمیل و تعدیل مفهوم فضایی دوره تیموری است. اگر چه بیان دراماتیک و سیمای افسان های معماری دوره تیموری قویتر از معماری صفوی است. نما در معماری صفوی همچون صحنه آرایی تئاتر است. نما در اغلب موارد همچون ماسکی است که بر چهره ساختمان کشیده شده و عناصر اصلی ساختمان را پنهان می کند. نمای دوره صفوی دقیق، پرکار و مرتبط با ساختار هندسی است که در تناسب با اندازه های افقی بنا طراحی شده است.
معماری این دوره از لحاظ وسعت و کارآیی، بسیار متنوع است. و در تمامی ابعاد حیات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مردم حضوری زنده و پویا دارد. با شکوه ترین مساجد، عظیم ترین میدان ها، زیبا ترین پل ها و خیابان ها، بزرگترین بازارها، مدرسه ها، کاروانسراها و … در این عصر ساخته شد. و همه در نوع خود در اوج کمال هنری، استحکام و کارآیی و بعضی چنان باشکوه و زیبا و کامل، که گاهی نمی توان باور کرد که انسانی ناچیز آن را پدید آورده باشد.
نقاشی دوره صفویه:
برخی از تحلیل گران دوره صفوی مدعی هستند که صفویان هنر دوره تیموری را تقویت و شکوفا کردند. تیموریانی که در هرات و حوالی خراسان صاحب قدرت بودند و پس از شکست سخت ازبکان از شاه اسماعیل اول میراث فرهنگی و هنری هرات یکجا به صفوی تعلق گرفت. بهزاد نقاش معروف تیموری پس از فتح هرات به تبریز برده شد و جالب این که در تبریز سرپرستی گروهی از نقاشان صاحب ذوق هراتی را بر عهده گرفت و توانست سبک و مکتب تبریز را در هنر نقاشی پایه گذاری کند. شاه اسماعیل به تدریج به بهزاد علاقه مند شد و به شدت از هنر او حمایت کرد و بعدها وی را به ریاست کتابخانه سلطنتی منصوب کرد.
در نقاشی های ایرانی که به سبک و سیاق مینیاتور ترسیم می شد غالباً قوانین خاصی رعایت می شده است. در این قبیل نقاشی ها که گاه مورد تمسخر نقاشان فرنگی قرار می گرفت جهان سه بعدی به دو بُعد تبدیل شده و لاجرم انسان ها و اشیا و غیره چهره بسیار حقیقی و طبیعی پیدا نمی کردند. با این حال هنرمندان ایرانی می توانستند رنگ های موزون و یکدستی را به کار گیرند.
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت معماری (تمامی دروس معماری)، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.