ایستگاه اتوبوس یکی از عناصر مهم شهری می باشد که با توجه به رعایت مقیاس انسانی و ظوابط طراحی همیشه جزء معضلات برای طراحان بوده است. طراحان در دستیابی به اطلاعات و ضوابط طراحی دچار مشکل می شوند زیرا به راحتی در دسترس نیست. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینت کامل تحت عنوان پاورپوینت ضوابط و استانداردهای طراحی ایستگاه اتوبوس را در 40 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و ارائه کرده است. در این پاورپوینت اصول طراحی، ضوابط طراحی، جانمایی مناسب و … را مورد بررسی قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
- تاریخچه اتوبوسرانی در ایران
- عوامل تاثيرگذار بر مجتمع هاي زيستي شهري و روستايي
- واقعيت طبيعي (فيزيكي)
- واقعيت انساني
- فرآيند رفتار انساني
- رعايت ابعاد انسانی در طراحی اجزاء و تجهيزات شهری
- مرحله تعيين و تبيين اهداف
- مرحله شناخت و تحليل
- مطالعات ترافيك و حمل و نقل
- انواع فضاهاي شهري وسلسله مراتب آن ها
- ايستگاه های اتوبوس؟
- آيا به ايستگاه اتوبوس نيازی است؟
- ايستگاه باید در کجا واقع شود؟
- چگونه طراحی کردن ايستگاه ها؟
- چگونگی مديريت و نگهداری از ایستگاه ها؟
- طراحی ایستگاه اتوبوس
- ميدان ديد مناسب
- دسترسی آسان
- تسهيلات و راحتی
- اطلاعات
- آنالیز ایستگاه اتوبوس
مطالعات ترافيك و حمل و نقل:
بررسي نحوه رسيدن عابرين از محدوده هاي اطراف به فضاي شهري مطالعه و بررسي تجهيزات وابسته به تاسيسات زيربنايي و شبكه راه ها. سنخيت و تناسبات آن ها با شبكه. دوام و كارآيي آن ها مطالعه و بررسي آرايش محيطي مربوط به شبكه ترافيكي حوزه دخالت مستقيم و نحوه استفاده و كارآيي آن ها.
ايستگاه های اتوبوس:
داشتن يک ایستگاه اتوبوس مناسب برای تمام سيستم های حمل و نقل درون شهری امری واجب و ضروری می باشد. اما مناسب بودن اين ايستگاه ها بسته به نظرات شهروندانی که از آن استفاده می کنند دارد. از ديد مديران شهری که مسئوليت رسيدگی به اين موارد را بر عهده دارند يک ايستگاه مناسب، ايستگاهی است که به مراقبت و نگهداری کمتری احتياج داشته باشد.
از ديد شهروندان يک ايستگاه خوب بايد دارای محيط ديد بالا و امکان سوار شدن راحت به اتوبوس را داشته باشد. هر دو اين نظرات خوب و به جا می باشد، زيرا ساختن ايستگاه هایی که مورد استفاده کمتری دارند، تنها هدر دادن سرمايه و ايجاد مشکل برای مسئولان است. طراحی و ساخت مناسب آن می تواند مدت زمان انتظار برای اتوبوس را لذت بخش کند.
آيا به ايستگاه اتوبوس نيازی است:
مکان های بسیاری هستند که به علت نداشتن سايه بان، مکان های تجاری پر رفت و آمد، مکانی که آمد و شد افراد سالمند در آنجا بيشتر است و مکان هايی که آب و هوا اعتدال مناسبی نداشته باشد، برای رفاه شهروندان احتياج به نصب ايستگاه های اتوبوس درون شهری است.
ايستگاه بايد در کجا واقع شود:
بهترين مکان برای قرار دادن ايستگاه های اتوبوس در نزديکی مغازه ها و در نزديکی تقاطع ها است، که در اين صورت بايد 10 فوت از مسير عبور و مرور عقب تر باشد تا ایجاد ترافيک و برخورد با افراد پياده را نکند. و چنانچه ايستگاه از تقاط دور باشد، سايه بان ايستگاه بايد 40 فوت از پياده رو عقب تر باشد تا برای ايستادن اتوبوس مشکلی را ايجاد نکند. ايستگاه ها همچنين بايد در مسير موازی با پياده رو ها قرار گيرد تا تداخلی با افرادی که در پياده روها در حال عبور و مرور هستند، پيدا نکند. طرز قرار گرفتن اين ايستگاه ها بايد بصورتی باشد که مردم از باد و باران در فصل زمستان و از تابش اشعه خورشید در فصل تابستان محافظت شوند.
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت معماری (تمامی دروس معماری)، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.