پاورپوینت معماری از دیدگاه اسلام یکی دیگر از موضوعات مهم در دوره کارشناسی درس مبانی نظر می باشد که در 44 اسلاید تدوین شده است و در فروشگاه معماری نوین پروژه موجود می باشد. معماری در جهان اسلام یکی از بزرگترین جلوههای ظهور یک حقیقت هنری در کالبد مادی بشمار میرود. از لحاظ تاریخی معماری اولین هنری بشمار میآید که توانست خود را با مفاهیم اسلامی سازگار نموده، از طرف مسلمانان مورد استقبال قرار گیرد. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری ارائه دهنده پروژه تمامی دروس دانشگاهی و پایان نامه های معماری در ایران می باشد.
فهرست مطالب
- مقدّمه
- تعریف معماری از دیگاه اسلام
- شناخت ریشه های معماری معنوی
- ویژه گی های کعبه از دید یک معناگر
- خواندن معماری اسلامی
- مسجد قباء
- مسجد مدینه
- مسجد بیت المقدس
- بورکهارت ( معماران مسلمان )
- مسجد امام اصفهان
- خواندن معماری و دنیای عرفان
- علم عرفان
- معمار ، اثر و دنیای عرفان
- اردلان و موضوع عرفان و معماری
- روشهای تعلیمات سنتی
- اثر یا محصول هنرمند
- معماری
- ارکان بنیادی معماری
- فضای معماری از دید اردلان
- سلسله مراتب هم بندی های فضایی
- اردلان و معماری اسلامی
- شکل
- سطح
- رنگ
- رابطه بین عالم ملکوت
- خواندن مصنوعه های انسانی
- معماری و دنیای اشراق
- معماری و عالم مثال
- مرز شناسی هنر دینی و غیر دینی
- معماری در جهان اسلام
- منابع
متن پاورپوینت معماری از دیدگاه اسلام
در شرق و در ايران، انسان ها،نه هميشه . نه الزاماً، تنها به ساختن چيزهايي همت مي گمارند كه مستقيماً از نيازهاي مادي و روزمره شانمنبعث است؛ و نه هميشه و نه الزاماً، چندي ها و چوني ها فراورده هاي كالبدي شان، نتيجه مستقيم عوامل مكانيكي زندگي آنان به شمار است.و از همين جاست كه خطي ميان تجارب معماري ايران و تجارب معماري غرب مي كشيم و به اين سبب است كه مي گوييم منطق در تقابل، ونه در تضاد با عرفان قرار مي گيرد.
شناخت ریشه های معماری معنوی
محقق معناگرا در جستجوي رازورمزهاي بناست اين موضوع را در تحليل خانه كعبه به عنوان مرجع و منبع مهم هر مسلمان در زندگي روزانهاش ديد. بوكهارت معتقد است كه “خانه كعبه” از بعد هنري و زيباشناسي براي يك محقق تاريخ هنر چيز مهمي را اريه نمي دهد .يك بنايمكعبي شكل كه با پارچه سياه پوشانده مي شود .بر روي سطوح مختلف اين مكعب هيچ نقش هنري ديده نمي شود. يك مكعب به تمام معناساده كه در طول زندگي اش چندين بار خراب و بازسازي شده است. دلايل پرداختن به اين بناي مقدس سهم آن در شعاير مسلمانان بوده واينكه آن تنها اثري است كه سهمي اجباري در عبادت مسلمانان دارد. اين خانه از نگاه بوركهارت يك اثر هنري به معناي امروزي تاريخ هنرنيست.
خواندن معماري و دنياي عرفان
در اين نگاه عالم و آنچه در آن است از نگاه يك صوفي و يا عارف نگريسته مي شود .يك بنا و يا آثار معماري نيز از اين زاويه نگريسته ميشوند.بدون شناخت دنياي عرفان و آنچه كه درآن روي مي دهد نمي توان هنرمند عارف، اثر و يا محصول او را شناخت. در دهه 1350 گروهياز معماران ايراني با گرايش به تاريخ معماري ايران آثار معماري و نوشتاري چندي از خود به جاي گذاشته اند. از ميان آنها نادر اردلان شاخصترين مي باشد. (كتاب نادر اردلان و لاله بختيار : حس وحدت)
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.