در بحث تاسیسات ساختمان اطلاعات کافی در باره سیستم های صوتی آکوستیک باعث می شود مناسب ترین سیستم را برای ساختمان خود انتخاب کنیم. با توجه به پیشرفت روز افزون در زمینه تاسیسات اعم از تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، آشنایی با سیستم های نوین ساختمانی می تواند به ما در انتخاب مناسب ترین سیستم کمک کند. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینتی کامل تحت عنوان پاورپوینت آکوستیک در معماری را در 68 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و ارائه نموده است. در این پاورپوینت به طور کلی آکوستیک در معماری، جزوه درس آکوستیک و … را مورد بررسی قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
- آکوستیک در معماری
- تعریف آکوستیک
- آکوستیک در معماری
- صدا
- فرکانس (بسامد)
- دامنه
- طول موج
- سرعت صوت
- رابطه طول موج با سرعت و فرکانس صوت
- توان صوت
- شدت صوت
- فشار
- محدوده شنوایی
- شدت صوت آستانه شنوایی
- تراز شدت صدا
- بلندی صدا
- انواع صدا
- نغمه ناب
- نغمه
- نوفه
- انتشار صدا
- سرچشمه صوتی
- سرچشمه نقطه ای
- سرچشمه خطی
- سرچشمه صفحه ای
- تاثیر شرایط محیطی بر صدا
- جذب مولکولی
- تاثیر باد
- تاثیر دما
- دیواره های بازدارنده صدا
- انعکاس صدا
- جذب صدا
- انتقال صدا
- قانون آکوستیک هندسی
- بازتاب از سطوح مسطح
- بازتاب از سطوح منحنی
- انواع جذب کننده ها صوتی
- جذب کننده های متخلخل (Porous Absorbers)
- جذب کننده های پوسته ای (Membrane Absorbers)
- فرکانس حد
- جذب کننده های حفره ای (کاوک) (Cavity Absorbers)
- جذب کننده های روزنه دار
- و …
تراز شدت صدا و احساس شنوایی
آکوستیک در معماری:
آکوستیک در معماری را می توان فن طراحی فضاها، بناها و سيستم های مکانيکی مطابق با نيازهای شنوايی دانست که با طراحی درست، صداهای خواسته را می توان به شکل مطلوبی شنيد و صداهای ناخواسته يا نوفه را می توان تا حدی کاهش داد که آزار دهنده نباشند.
جبهه های موج
صدا:
صدا اولین وسیله ارتباط انسان ها با یکدیگر و با طبیعت بوده است. هر جسم مرتعش در هوا، خود يک چشمه توليد موج های صوتی است. هنگامی که يک چشمه صوت مرتعش می شود، صوت ايجاد شده در تمام جهت ها منتشر می شوند. يک جسم در حال ارتعاش، حالت ناپايدار موجی شکلي در محيط پيرامون خود که فراگيره ناميده می شود پديد می آورد. اگر یک چشمه صوت, صوت را به طور يکنواخت در تمام جهت ها گسيل کند، صوت به صورت موج کروی در فضا منتشر می شود. جبهه های موج این امواج به صورت کره هايی به مرکز چشمه صوت در شکل زیر نشان داده شده اند. جبهه های موج در اين شکل نقاط پرفشار را نشان می دهند.
مثال برای تراز فشار صدا و تراز شدت صدا
کمیت های صوتی:
کمیت های صوتی به 4 عامل سرعت صوت، دامنه، فرکانس، طول موج بستگی دارد.
- فرکانس (بسامد): عبارت است از تعداد نوسانات کامل امواج در یک ثانیه که از یک نقطه معینی عبور کنند. واحد تعداد نوسانات در ثانیه، هرتز (Hz) نامیده می شود.
- دامنه: عبارت است از فاصله بین دو نقطه بیشینه و کمینه فشار در امواج صوتی. یا فاصله ای که ذرهء نوسان کننده از موضع تعادل خود دارد.
- طول موج: عبارت است از فاصله بین دو نقطه متوالی و همانند، مانند فاصله بین دو نقطه بیشینه و یا دو نقطه کمینه. یا مسافتی که موج در یک دوره تناوب طی می کند.سرعت صوت : عبارت است از مقدار مسافت طی شده توسط امواج صوتی در مدت یک ثانیه.
- سرعت صوت: عبارت است از مقدار مسافت طی شده توسط امواج صوتی در مدت یک ثانیه. سرعت صوت در یک محیط بستگی به جنس محیط و دمای محیط دارد. رابطه زیر تاثیر درجه حرارت هوا را در سرعت امواج صوتی بیان می دارد.
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت معماری (تمامی دروس معماری)، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.