حریق و مسائل مربوط به حریق در ساختمان همیشه مورد توجه طراحان و ارگان هایی مربوطه به ساختمان بوده است. بررسی مصالح مناسب و ضد حریق می تواند کارایی ساختمان را بالا ببرد و مقومت و عمر یک بنا را در برابر سوانح آتش سوزی ارتقا دهد. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینتی کامل تحت عنوان پاورپوینت بررسی حریق در ساختمان را در 95 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و ارائه داده است. در این پاورپوینت به تعاریف حریق و خطراتی که ساختمان را تهدید می کند، راه کارهای مقابله در برابر حریق و … را مورد بررسی قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
- حفاظت از حریق در نقشه های ساختمانی
- نظر چند استاد بزرگ معماری عصر حاضر
- تعريف حريق
- نیازمندی های اساسی
- طبقه بندی بناها
- خطرات محتویات
- وسایل خروجی
- پلکان های داخلی
- پله های خارجی
- وسايل تردد متحرك
- برج های دود ناپذیر
- پرداخت داخلی Interior finish
- درهای حریق بند و درهای دود بند « Fire doors – smoke stop doors »
- بناهای مسکونی
- بناهاي مرتفع و آسمان خراش ها
- مختصات حرارتي مصالح ساختماني
- عوامل مؤثر در مقاومت حريق بتون
- رفتار تيرهاي بتوني و دال ها به هنگام آزمايشات حريق
- منابع
تعريف حريق:
حريق عبارت است از احتراق شدید مواد سوختنی یا آتشی است ناخواسته و از کنترل خارج شده که معمولا با نور و دود وحرکت زیاد توام است. احتراق عبارت است از ترکیب یک ماده سوختنی با اکسیژن و به طور کلی یک فعل و انفعال یا تغییر حالت شیمیایی و تغییر شکل یک نوع گروه مولکولی به صورت نوع یا انواع دیگر است که در نتیجه تجزیه مولکول ها به اتم ها یا اجزای دیگر و ترکیب تمام یا قسمتی از آن ها با اکسیژن و تشکیل خوشه های تازه مولکولی حاصل می شود.
راه خروج در ساختمان:
وسایل خروجی Means of egress عبارت از راه فراری است از یک اطاق، محوطه، بنا یا تاسیسات با مسیر مداومی از هر نقطه به هوای باز خارج در سطح زمین و شامل 3 قسمت متمایز است:
- راه دسترسی Exit access
- راه در رو Exit
- تخلیه در رو
وسایل خروجی معابر عمودی و افقی بوده و ممکن است شامل محوطه اطاق، درگاه، دالان، هال، گذرگاه «Passageway»، پلکان، سطوح شیب دار «ramp» هشتی «Lobby»، پله کان متحرک و از این قبیل باشد. راه دسترسی عبارت از قسمتی است که به مدخل یک ره در رو منجر می گردد. در رو عبارت از قسمتی از وسیله خروجی است که از محیط بنا به وسیله دیوارها، طبقات، درها و وسایل دیگری که شامل معبر محفوظ جهت اشغال کنندگان است جدا شده تا آن ها را به سلامت به خارج از بنا و محل امنی برساند.
پله های خارجی:
- پله های خارجی (خارج بنا) از لحاظ در رو دارای همان شرایط پله های درونی است منتها باید تردیدی اتخاذ نمود که اشخاصی که از محلهای بلند وحشت دارند یا لااقل می ترسند موجب بند آوردن جریان در رو و یا کند کردن آن نشوند.
- در بناهای بلندتر از 3 طبقه ارتفاع نرده یا گارد نباید از 20/1 متر کمتر باشد.
- این نوع پلکان ها در صورت موافقت محافل صلاحیتدار فنی ممکن است به بام قسمتهای دیگر بی خطر بنا یا بناهای مجاور و جایی که در روی مطمئن ار راه بام وجود دارد راه یابد.
- پلکانهای فرار از حریق « Fire escape stairs» را ممکن است به طور استثنا و تنها در بناهای موجود به عنوان در رو پذیرفت ولی تعداد آنها از 50% در روهای مورد لزوم نباید تجاوز کند.
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت معماری (تمامی دروس معماری)، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.