پاورپوینت بررسي معماري اقليمي ایران در 173 اسلاید تدوین شده است که تمامی موارد مربوط به معماری ناحیه گرم و خوشک را مورد برسی قرار داده است که در فروشگاه معماری نوین پروژه موجود می باشد. بافت شهري در اين نواحي به هم فشرده و ابنيه متصل به هم هستند. كوچه ها باريك و با ديوارهاي نسبتا بلند و در مسير يك خط شكسته امتداد دارند . اصولا هيچ فضاي شهري غير محصور در اين مناطق وجود ندارد ، زيرا محافظت از فضاي غير محصور در مقابل شرايط نامساعد اقليمي ممكن نيست. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری ارائه دهنده پروژه تمامی دروس دانشگاهی و پایان نامه های معماری در ایران می باشد.
فهرست مطالب
- بررسي معماري اقليمي در نواحي گرم و خشك
- خصوصيات كلي، شرايط اقليمي نواحي گرم و خشك
- بافت شهري و روستائي اقليم گرم و خشك
- منطق، شكل، فضاي معماري و بافت شهر در برابر مسائل آب و هوائي
- عناصر ويژه مجموعه هاي شهري و روستائي نواحي گرم و خشك
- گذر
- ايوان و حياط
- تركيب بام گنبدي و طاق
- گنبد دوپوش
- بادگير و انواع آن- كار بادگير در ناحيه گرم و خشك
- آب ،رطوبت ،گياه
- بررسي تركيب خانه و عناصر معماري در نواحي گرم و خشك ايران
- كارگنبد – بادگير -ايوان-و حياط در برابر عوامل آب و هوائي
- تاثير عوامل اقليمي -تابش حرارت -باد رطوبت -نمونه يزد
- عقدا
- انواع خانه هاي زواره
- حوضخانه اي:كامل و ساده
- چهار صفه
- سه قسمتي
- بم : نمونه 1 و نمونه 2
- بيرجند
- طبس
- مسجد در دشتهاي فلات
- بررسي نمونه هائي در نواحي گرم و خشك جهان :
- دهكده كمومي –گروهي بوميان سرخ پوست آمريكا در آريزونا-نيومكزيكو
- مراكش – اقليم گرم و خشك شمال آفريقا
- شمال چين مجموعه هايي زير زميني در هنان
- پاكستان غربي – دره ايندرس ،شهر حيدر آباد
- بغداد،عراق
- خصوصيات كلي و بافت شهري و روستائي نواحي كوهستاني و مرتفع فلات
- فرم بنا در نواحي كوهستاني و مرتفع فلات
- روستاي ماسوله
- روستاي ابرو
- روستاي كندوان
- روستاي ابيانه
- روستاي زيرزميني ميمند
- ساختمان هاي سنگي
- مطالعه تطبيقي روش هاي طراحي معماري بومي در اقليم هاي مختلف
متن پاورپوینت بررسي معماري اقليمي ایران
بندر لنگه در مسير بنادر خليج فارس. وقتي كه از اقليم گرم و خشك صحرائي كه با و جود زيادي نسبي باران اين اقليم خشك است و از حدود بندر ديلم شروع مي شود بندر بوشهر، كنگان، گاو بندي و تا بندر لنگه را در بر مي گيرد وارد اقليم گرم و خشك و بياباني كه بندر لنگه ،بندر كنگ، بندر خمير و بندر عباس را شامل ميشود مي شويم. در اين مناطق مي بينيم كه چگونه انبوه بادگيرهايي كه نسيم خنك دريا را به قلب شهر ها و روستاهاي گرم در اين نواحي مي كشانند، سازنده تركيب عمده و منطقي سيماي شهر و روستاست.
آب و رطوبت و گياه
در شهر هاي حاشيه كويري تا پيش از استفاده از كولر هاي آبي در خانه ، اهل خانه در ايام گرم تابستان شبها به پشت بام مي رفتند و در آنجا مي خوابيدند. برودت هوا در روي بام به گونه اي است كه در ساعات نزديك طلوع آفتاب، افراد مجبور بودند از لحاف استفاده كنند به چهار دليل شبها دماي پشت بام بسيار كمتر از دماي داخل بنا است.
زواره خانه نوع حوضخانه اي كامل
طرف اصلي خانه در اينجا متمايل به سمت شمال است. اطاق وسط را مطابق با نام اين نوع خانه حوضخانه مي نامند، هرچند كه حوضي در آن نيست. بادگير هم به اين اطاق، و هم به سرداب زير راه دارد. درخت خرما در بعضي از خانه هاي زواره به چشم مي خورد. عرض جغرافيايي كه زواره و طبس را در بر مي گيرد (33درجه و30 دقيقه) آخرين حد رويش درخت خرما در ايران است.
مسجد در دشتهاي فلات
طراحي و ساخت مساجد در دشتهاي فلات ايران با توجه به گرماي طاقت فرساي تابستان و سرماي شديد زمستان و همچنين نوسان نسبتا زياد درجه حرارت در طي شبانه روز مي بايست به گونه اي انجام مي شد كه شرايط آسايش روحي و فيزيكي انسان را به بهترين نحو ممكن فراهم مي نمود لذا با توجه به شرايط متغير محيطي در طي اوقات شبانه روز و فصول مختلف سال اصول كلي ذيل در قالب مساجد اين مناطق رعايت مي گرديد.
روستای ابرو
واقع در دامنه كوه الوند و در ده كيلومتري جنوب شهر همدان است . بافت روستا فشرده ، ابنيه متصل به هم و كوچه ها كم عرض باريك هستند . در قسمت هاي مختلف اين روستا كوچه ها از زير ساختمانها رد ميشوند كه هم از لحاظ بصري با ايجاد سايه روشنهاي مختلف ، زيبا ميباشد و هم از نظر اقليمي ، دماي هوا در فضاهاي كاملا محصور اين قسمتهاي معابر معتدل تر از فضاهاي روباز است . از آنجائي كه در اين روستا زمستانها بسيار سرد و تابستانها معتدل است لذا مساحت حياط ها و ايوانها نسبتا كوچك هستند و حدود نيمي از سال اكثر فعاليت هاي روزمره در داخل بنا صورت ميگيرد.
دستاورد ها
دستاورد هاي به دست آمده از جنبه هاي فوق مواردي هستند در مطالعات اصلي كه كنار هم گذاشته مي شوند تا جداول راهنماي طراحي فراهم و تاثير اقليم بر كالبد معماري نمايان شود . بناها در تمام چهار اقليم ممكن است كه صدها كيلومتر از هم فاصله داشته باشند اما در يك منطقه اقليمي همسان شاكله شهري اصول طراحي معماري اقليمي و مظاهر كالبدي مشابه با عمق متغير واضح و شفاف هستند. بناهاي انتخاب شده ممكن است از نظر اندازه بافت و مقياس متفاوت و داراي فرهنگ متنوع باشند اما سازمان فضايي – اقليمي ويژه شان آنها را به يكديگر پيوند مي دهند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.