در ورامین امام زاده ای وجود دارد که تمامی ایام هفته افراد برای طواف و زیارت به این مکان رجوع می کنند. با توجه به استفاده افراد در تمامی ایام هفته بخش هایی از این بنا دچار آسیب دیدگی شده است. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینتی کامل تحت عنوان پاورپوینت مرمت امامزاده یحیی در ورامین را در 55 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و مهیا نموده است. در این پاورپوینت به طور کامل این امام زاده را از لحاظ شناخت بنا، موقعیت، آسیب شناسی و … مورد بررسی قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
- مطالعات جغرافیایی استان
- معرفی بنای مورد مطالعه
- شرایط اقلیمی تهران
- زمین شناسی ورامین
- توپوگرافی
- شرایط آب و هوایی ورامین
- منابع آب
- جنس خاک و پوشش گیاهی
- جمعیت
- مطالعات تاریخی
- تاریخچه بنا
- دروه ساخت بنا
- ویژگی های دوره تاریخی
- بنای امامزاده جعفر اصفهان
- صحن خارجی بنا ی امامزاده یحیی
- تزیینات امامزاده یحیی
- ویژگی های هنری بنا
- تزیینات
- آسیب شناسی
- نتیجه گیری
مشخصات بنا:
این بنا، برجی هشت گوش و مسجدی با طاق هایی در دو سوی یک صحن باریک و یک سردر در جوار امام زاده دارد. زیبایی و درخشندگی کاشی های ازاره و محراب بنا غیر قابل وصف است، البته بخشی از این کاشی ها برداشته شده و به فروش رفته اند. با توجه به محراب کاشی مورخ احتمالا 663 و تعداد زیادی از کاشی های ستاره ای شکل این بنا، که متعلق به سال های 660 تا 663 است و در موزه های معروف دنیا نگهداری می شود، بنای امام زاده را از آثار قرن هفتم هجری قمری دانسته اند. این بنا چندی پس از احداث به کاشی مزین شده و تقریبا نیم قرن بعد از آن، تزیینات بنا با گچ بری دیوارها و کاشی کاری مرقد تکمیل شده است. بنای اولیه امام زاده، گنبدخانه ای مربع شکل بوده که در دوره های بعد، با فضاهای کوتاه تر احاطه شده است.
معرفی بنا:
امامزاده یحیی در جنوب شرقی ورامین در منطقه کهنه گل قرار گرفته است تاریخ این بنا مربوط به سال 707 هجری قمری است که دارای یک گنبد بزرگ آجری است سبک معماری شباهت زیادی به مسجد جامع دارد. بنا شامل یک اتاق گنبد دار است دیوار مقبره های آن از خارج توسط یک سلسله اتاق های کوتاه متعلق به دوره های بعد محاصره شده است داخل صحن شجرنامه ای موجود است که نصب امامزاده را به امامزاده حسن می رساند. امروزه به علت توسعه شهر ورامین بناي امامزاده در داخل محدوده شهري قرار گرفته است
موقعیت تاریخی بنا:
بقعه امام زاده يحيي در جنوب شرقي ورامين در محله كهنه گل در قبرستاني واقع شده و فاصله آن به خط مستقيم تا مسجدجامع بسيار كم است تاريخ بناي آن محرم سال 707 هجري قمري است و باني آن را ابو محمد ابي زيد ذكر كردهاند راه وصول به امام زاده كوره راه باريكي است كه از ميان مزارع گندم و صيفي جات مي گذرد. سبك معماري بنا شباهت زيادي به مسجدجامع و برج علاءالدين دارد.
تزئینات بنا:
تزیینات گچبري و کاشیکاري هاي خود، اهمیتی جهانی دارد. در این بقعه، آرایه هاي گچبري وسعت زیادي از تزیینات را به خود اختصاص داده است به گونه اي که در بخش هاي مختلف بنا از جمله: گوشه سازي ها (سه کنج)، دیوار سمت قبله، سقف و کتیبه ثلث تاریخ دار درون بقعه، می توان نمونه هاي منحصر به فردي از این تزیینات را مشاهده کرد.
ویژگی های تاریخی امامزاده یحیی ورامین:
این بنا احتمالا مدفن یحیی بن علی بن عبدالرحمن بن قاسم بن حسن بن زید بن امام حسن مجتبی(ع) است که عاملان عبدالله بن عزیز، حاکم شهر ری، او را به شهادت رساندند. بانی این بنا، ابو محمد حسن بن مرتضی بن حسن بن محمد بن ابی زید بوده است. در کتیبه محراب زیبای کاشی کاری بقعه، استاد سازنده آن علی بن محمد، از خانواده طاهری کاشان، معرفی شده است.
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت تمامی دروس معماری، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.