سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای ارج نهادن به مقام این شاعر توانا، با توجه به جایگاه این شاعر معاصر در عرصه ی ادب و فرهنگ ایران زمین و ارزش های معماری و تاریخی خانه پروین اعتصامی تاریخی در سال 1385 اقدام به ثبت این اثر در فهرست آثار ملی کشور تحت شماره 18681 نموده است. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینتی کامل تحت عنوان پاورپوینت مرمت خانه پروین اعتصامی را در 70 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و ارائه نموده است. در این پاورپوینت به طور کامل خانه پروین اعتصامی را لحاظ شناخت بنا، موقعیت، آسیب شناسی و … مورد بررسی قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
- رفع خطر
- برنامه استحفاظی
- بیوگرافی
- مطالعات تاریخی
- مطالعات پلان های وضع موجود
- مطالعات سازه بنا
- مطالعات تاسیسات بنا
- مطالعات پی
- مطالعات پله
- الگوهای اتاق ها
- دسترسی ها
- شناخت تزئینات
- آسیب های رطوبتی (صعودی و نزولی )
- آسیب های عناصر الحاقی و حذفی
- آسیب های تاسیساتی و مکانیکی
- آسیب های ترک
- مبانی طرح مرمتی
- از بین بردن عوامل مخل
- تقویت، بهسازی و تعویض
- مرمت تزئینات
- طرح مرمتی بنا (درمان)
- طرح احیاء
مطالعات تاریخی بنا:
خانه پروین اعتصامی (شاعر معاصر ایران) در محله چایکنار تبریز در جانب شرقی پل منصور و حد فاصل این پل و شهرداری منطقه یک تبریز و در کوچه ای به نام ساوجبلاغی ها که اینک به یاد این شاعره ی نام آور کوچه پروین اعتصامی نام نهاده شده قرار دارد. با توجه به شواهد موجود و ویژگی های معماری بنا و قدمت آن به دوره پهلوی اول مربوط می شود. نمای ساختمان آجری و حالت قرینه ای دارد. بنا در دو طبقه (اول و زیرزمین) احداث شده و در نیم طبقه ( بالای طبقه اول) دو اتاق گوشواره (بهار خواب) احداث شده و سردابه و آب انبار بنا نیز در حیاط ساختمان قرار دارد.
- مساحت زیر بنای کل طبقات در حدود 600 متر مربع و مساحت حیاط آن 900 متر مربع می باشد.
- ساختمان در ضلع شمالی عرصه این خانه احداث شده و ورود به آن از دو ورودی (پلکان) میسر می باشد.
- طبقه زیرزمین شامل حوضخانه و اتاق های تابستان نشین و فضاهای خدمات است. پلان حوضخانه فرم چلیپایی شکل دارد. در طبقه اول شش اتاق و یک طنبی (سرسرا) قرار دارد.
- مصالح بکار رفته در احداث بنا، آجر، خشت و چوب است.
- حیاط مشجر و حوض سنگی موجود در وسط آن نیز بر زیبایی این خانه تاریخی افزوده است.
مرمت خانه پروین اعتصامی:
این اثر ارزشمند تاریخی و فرهنگی در سال 1386 با اختصاص مبلغ 3950000000 ریال تملک گردیده و متعاقبا عملیات مرمت استحکام بخشی بنا توسط سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی آغاز گردیده و تاکنون بیش از 400 میلیون ریال در این راستا هزینه صرف شده است. بازسازی و مرمت این اثر از ابتدای سال 1386 آغاز گردیده است. لازم به ذکر است که با وجود آنکه حدود دو میلیون ریال برای بازسازی و مرمت این اثر هزینه شده است، پیش بینی می شود مبلغ دو میلیارد ریال دیگر نیز برای اتمام پروزه لازم است.
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت تمامی دروس معماری، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.