یکی از خانه های مهم در شهر سنندج که مربوط به دوره صفویه می باشد. سنندج از دوران صفویه مورد توجه حکام و بزرگان قرار گرفت و به همین منظور خانه هایی زیبا در این شهر شروع به ساخت شد که در دوران قاجاریه به اوج خود رسید. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری با توجه به اهمیت موضوع مرمت بناهای تاریخی برای شما پاورپوینتی کامل با عنوان پاورپوینت مرمت خانه کرد (عمارت آصف) را در 40 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و ارائه نموده است. در این پاورپوینت علاوه بر معرفی شهر سنندج و بنای تاریخی عمارت آصف، این بنا را از لحاظ مرمت و اسیب شناسی و طرح احیا مورد بررسی قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
- سابقه تاريخي كردستان
- موقعیت جغرافیایی
- شهرستان سنندج
- تاریخچه
- معرفی بنا
- موقعيت جغرافيايي بنا
- پلان مجموعه اصف
- نمای شمالی
- نمای جنوبی
- پرسپکتیو عمارت اصف
- تقسیم بندی بنا بر اساس عملکرد آن
- مصالح به کار رفته
تاريخچه:
اين بنا از زمان اوايل قاجاريه هنگامي كه ميرزا محمد رضاي وزير مقام وزارت كشور وقت پيشكاري سردار كل (عزيز خان مكري) فرمانده ي نيروي ارتش را داشته مربوط است و نيز ميرزا علي نقي مربوط به اصف اعظم به عبارتي به علت وزارت مداوم در دولت قاجاريه آن خانواده اين حكم را شامل بودهاند و بعد از ايشان فرزند او ميرزا فرج الله خان با نام مستعار: سردار معظم در اين خانه مستقر بوده اند و برادر سردار معظم نيز با نام ميرزا شكرالله خان (ساعد السلطان ) كه بناي مجار ضلع غربي را دارا بوده و اكنون نيز فقط سردر آن به جاي مانده است.
معرفی بنا:
عمارت آصف که امروزه نام ” خانه کرد” را برای آن برگزیده اند، یکی از قدیمی ترین بناهای موجود در شهر سنندج است و بر اساس شواهد و شیوه معماری احتمالا احداث بنای اولیه آن ( که بخش عمده ضلع شمالی عمارت را در بر می گیرد) مربوط به دوره صفویه باشد. قسمت های دیگر در دوره قاجاریه و اوایل پهلوی تکمیل شده است. هر چند عمارت آصف نام خود را از آصف دیوان گرفته است، اما بانی اولیه آن را خانواده معتمد هاشمی می دانند و احتمالا میرزا محمدرضای وزیر (پدر آصف دیوان) آن را تملک نموده و سپس در زمان آصف دیوان با الحاق سردر ورودی و بخش های شرقی و غربی، عمارت شکوه نهایی خود را به دست آورده و از این رو به عمارت آصف مشهور شده است.
موقعيت جغرافيايي بنا:
عمارت اصف در ضلع شمالي خيابان امام خميني واقع شده است اين بنا در بافت قديمي محله ي سر تپوله در مجاورت بناهايي همچون دژ سنه (قلعه ي سنندج) و مسجد جامع و امارت ملا لطف الله شيخ السلام (عمارت حبيبي و سالار سعيد) و مشير ديوان قرار دارد.
معاري عمارت آصف (خانه کرد):
اين مجموعه بزرگ قريب به 4000 متر مربع ارسه و اعياني دارد و در زمره ي خانه ي اعياني مسكوني مورد توجه در معماري مسكن محسوب مي گردد. ساختمان داراي 4 حياط است:
- حياط اصلي (بيروني)
- حياط مطبخ
- حياط اندروني
- حياط مستخدمين
حياط اصلي: داراي پلان مستطيل شكل و يك ايواني و ياد آور معماري سبك اصفهان است در داخل حياط آبنماي بزرگي در مقابل تالار اصلي قرار گرفته است و در كنار آن باغچه ي بزرگي نيز تعبيه شده است در ضلع شمالي اين حياط تالار اصلي با ايواني ستون دار چوبي و سر ستون هاي مقرنس كاري شده قرار دارد تالار اصلي به فرم چهار طاقي و گنبدي آن را مسقف نموده است در ضلع جنوبي اين فضا ارسي پر كاري با طرح هندسي ديده مي شود كه در نوع خود در منطقه ي غرب كشور بي نظير است.
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت تمامی دروس معماری، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.