یکی از خانه های قدیمی در شهر شوشتر که از لحاظ قدمت و ارزش تاریخی بسیار حائز اهمیت می باشد خانه رحیمی شوشتر می باشد. این بنا در محله سادات در شهرستان شوشتر قرار دارد. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینتی کامل تحت عنوان پاورپوینت مرمت خانه رحیمی شوشتر خوزستان را در 63 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و مهیا کرده است. در این پاورپوینت به طور کامل این بنا را از لحاظ آسیب شناسی، عارضه، راه درمان آسیب ها و … مورد بررسی قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
فصل اول: شناخت بنا
- مقدمه
- موقعیت شهر در استان
- سابقه تاریخی
- موقعیت بنا در سایت
- معرفی بنا
- مصالح به کار رفته
- دید ایزومتریک
- پلان همکف
- پلان طبقه اول
- پلان شوادان
- پلان بام
- نماها
- مقاطع
- تزئینات
فصل دوم: آسیب شناسی
- دسته بندی آسیب ها
- آسیب شناسی
- آسیب نگاری
- پلان
- نما
- مقطع
فصل سوم: حفاظت و مرمت
- مرمت اضطراری
- مبانی نظری مرمت
- مراحل مرمت بنا
- نحوه مرمت
فصل چهارم: باز زنده سازی
- تغیر کاربری و احیاء
- ریز فضاهای کاربری جدید
- پلان همکف با تغییر کاربری
- پلان طبقه اول با تغییر کاربری
- پلان شوادان با تغییر کاربری
- پلان مبلمان همکف
- پلان مبلمان طبقه اول
- پلان مبلمان شوادان
- پلان کف سازی
- جزئیات کف سازی
- منابع
موقعیت خانه رحیمی شوشتر:
این بنا در محله سادات در شهرستان شوشتر قرار دارد. در اطراف این بنا ساختمان هایی از جمله کتابخانه شیخ شوشتری، منزل سادات، ساباط سادات و … که همگی ارزش تاریخی دارند حول یک مرکز محله جای دارند.
معرفی بنا:
این بنا به سال 1335 (ه.ق ) (1293ه.ش) جهت سکونت و محلی برای کسب و کار و انبار برای خانواده رحیمی ساخته شد. شغل آقای رحیمی تجارت گندم بوده که از شبستان های بنا جهت انبار کردن محصول استفاده می کرده است. این بنا مانند تمام بنا های این اقلیم به صورت درون گرا و متشکل از حیاط های اندرونی و بیرونی می باشد. 2 اتاق در حیاط بیرونی جهت پذیرایی از میهمانان و انجام امور کاری قرار گرفته و در قسمت اندرونی محل اصلی زندگی، اصطبل، شبستان، شوادان و حمام جای دارد.
مصالح مورد استفاده در بنا:
در ساخت این بنا از مصالح بوم آورد همچون سنگ ماسه ای، خشت، آجر و … استفاده شده و سبک ساخت آن بر اساس شرایط اقلیمی موجود است. تزیینات موجود در بنا شامل انواع آجر کاری، کتیبه سر در ورودی و قوس های به کار رفته از نوع رومی، سه پر و 7-5 می باشد.
آسیب شناسی:
در این بنا به دلیل آسیب های ناچیز که ناشی از رطوبت نزولی و یا خالی از سکنه شدن می باشد به مرمت اضطراری نیاز ندارد. عمده اقدام صورت گرفته جهت حفاظت و مرمت این بنا عبارتند از:
- جمع آوری مصالح تخریبی از پای دیوارها
- ترمیم و تعویض جداره های فرسوده آجری
- ترمیم کف سازی
- اجرای ناکش در اطراف دیوار بیرونی بنا جهت خشکاندن رطوبت پای دیوار
- اجرای عایق در کف بام و ایوان جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت نزولی
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت تمامی دروس معماری، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.