پاورپوینت مرمت سعدالسلطنه قزوین در 74 اسلاید به برسی و مرمت گرمابه رضوی که یکی از بناهای تاریخی شهر قزوین می باشد پرداخته است و در فروشگاه معماری نوین پروژه موجود می باشد. بنای تاریخی در مجموعه بازار تاریخی قزوین قرار گرفته و در دوره ناطرالدین شاه قاجار و به دستور باقرخان سعدالسلطنه فرماندار شهر قزوین احداث شد . او با در نظر گرفتن اهمیت تجاری شهر این سرا را به منظور محل تجارت و داد و ستد بنا کرد و به مناسبت لقب خودش آنرا سعدیه می نامد. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری ارائه دهنده پروژه تمامی دروس دانشگاهی و پایان نامه های معماری در ایران می باشد.
فهرست مطالب
- مطالعات
- فرهنگ وهنر
- پيشينه تاريخي
- بافت و سازمان شهری قزوین در دوره های مختلف تاریخی
- مجموعه سعد السلطنه
- تاریخ مکانی بنای سعدالسلطنه
- بررسی کالبدی بنا
- بررسی کالبدی بنا
- آسیب ها
- علت آسیب
- درمان آسیب
- مقرنس
- انواع مقرنس
- تاق قوسی
- بررسی چند جایگزین برای کاربری بنا
- مزون لباس های سنتی ایرانی
پاورپوینت مرمت سعدالسلطنه قزوین
متن پاورپوینت مرمت سعدالسلطنه قزوین
مجموعه سعد السلطنه بزرگترين بنای سر پوشيده و مركز تجاري داخلي شهري در ايران است كه با وسعتي افزون بر 6/2 هكتار توسط باقر خان سعد السلطنه فرماندار قزوين در اواخر سلطنت ناصر الدين شاه قاجار ساخته شده و از سراهاي تودرتو و پيوسته به هم تشكيل گرديده است . حجره هايي كه در حياط ها واقع شده اند با ايوانچه هاي كاربندي شده نشانگر كمال زيبايي و سنجيدگي طرح مي باشند كه محور هاي شرقي ـ غربي و شمالي ـ جنوبي بازار از آنها مي گذرند . محورهاي عمود بر هم در چهار سوق كاروانسرا به هم مي پيوندند و معماري مكتب قزوين در فضاهاي تجاري را به شيوه اي بسيار زيبا و ماندگار به نمايش مي گذارند.
پاورپوینت مرمت سعدالسلطنه قزوین
تاریخ مکانی بنای سعدالسلطنه
در مورد مکان بنای سعدالسلطنه دو قول معروف وجود دارد ؛ عده ای بر این باورند که در محل کنونی سرای مذکور ، خانه های مسکونی وجود داشته و سعدالسلطنه این خانه ها را از صاحبانشان خریداری کرده و پس از تخریب آنها به ساختن سرا در مکان آنها پرداخته است. گروه دوم معتقدند که در چهار چوب خیابانهای امام خمینی ، پیغمبریه و کوچه پنجه علی باغ معروف سعادت آباد قرار داشته است که شاه طهماسب اول و جانشین او کاخهای رفیعی در آن احداث کرده بودند.
پاورپوینت مرمت سعدالسلطنه قزوین
مقرنس
مقرنس یکی از عناصر تزیینی معماری است که در زیباسازی بناهای ایرانی به ویژه مساجد و آرامگاهها نقش مهمی دارد. مقرنسها به شکل طبقاتی که روی هم ساخته شده برای آرایش دادن بناها و یا برای آنکه به تدریج از یک شکل هندسی به شکل هندسی دیگری تبدیل شود، به کار میروند. مقرنسها را میتوان ازجمله عناصر موثر در ساختن گنبدها دانست، که بعدها کاربرد اولیه را از دست داده و بیشتر برای تزیین به کار رفته است. مقرنسها معمولاً در سطوح فرو رفته گوشههای زیر سقف کار میشوند.
پاورپوینت مرمت سعدالسلطنه قزوین
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.