پاورپوینت حوزه های اقلیمی جهان و ایران مربوط به درس تنظیم شرایط محیطی دوره کاردانی و کارشناسی می باشد که در 97 اسلاید تدوین شده است و در فروشگاه معماری نوین پروژه موجود می باشد. در اينجا به بحث تنظيم شرايط محيط و مصرف انرژي اکتفا ميگردد. مصرف بي رويه سوختهاي فسيلي نه تنها علاوه بر از بين بردن سرمايه ملي، ضايعات زيست محيطي جبران ناپذيري را در پي دارد تا قبل از ظهور انقلاب صنعتي شهرها و ساختمانها فرم و اشکال هماهنگ بامحيط را داشتند به عبارتي به طريقي طراحي ميشدند که حداکثر بهره وري از انرژيهاي تجديد پذير آفتاب، باد و آب حاصل شود. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری ارائه دهنده پروژه تمامی دروس دانشگاهی و پایان نامه های معماری در ایران می باشد.
فهرست مطالب
- مقدمه
- حوزه های اقلیمی جهان
- پهنه بندی اقلیمی ایران
- حوزه های اقلیمی ایران
- بررسی کامل اقلیم مناطق مختلف ایران
- بررسی مصالح ساختمانی سنتی
- فرم بنا
- بررسی انواع ساختمانها و ابنیه های سنتی اقلیم های مختلف
- تطبیق مسکن با اقلیم
- بررسی بافت شهری و روستایی در اقلیم های مختلف کشور
متن پاورپوینت حوزه های اقلیمی جهان و ایران
در يک بررسي اجمالي نشان ميدهد از ويژگيهاي معماري بومي ايران که در تنظيم شرايط محيطي داخلي ساختمانها، انتخاب فرمها و اشکال و مصالح و جزييات معماري متناسب و ابداعي نقش اساسي ايفا مينموده است.
كرانه جنوبي درياي خزر
اين منطقه از پربارانترين و سرسبز ترين مناطق اقليمي ايران است و در تمامي فصول سال داراي بارندگي مي باشد. با وجود عرض نسبتا كم، اين كرانه از دو ناحيه تقريبا مجزا تشكيل شده است. يكي ناحيه جلگه اي است كه به صورت نوار باريكي در امتداد دريا گسترش يافته و كشتزارهاي وسيع و همچنين شهرهاي بزرگ در اين ناحيه مي باشند. عرض اين جلگه در مجاور رودخانه هايي مانند سفيد رود، هراز تجن و در منطقه شرقي درياي خزر بيشتر است.
تطبيق مسكن با اقليم
از نمونه هاي بسيار خوب ساختمان مسكوني كه به طور كامل با اقليم منطقه هماهنگي دارد و از پي تا ستيغ بام از مصالح گياهي و محلي بنا شده را مي توان در جلگه اي وسيع به نام ((بيه پيش)) در شرق رودخانه سفيدرود ملاحظه نمود. در روستاهاي اطراف شهرهاي لنگرود، لاهيجان، آستانه اشرفيه و چمخاله ، اين نوع ساختمان از عمده ترين انواع خانه هاي روستائيان محسوب مي شود.
نواحي کوهستاني و مرتفع فلات
دو سلسله جبال البرز و زاگرس نواحي مرکزي ايران را از سواحل درياي خزر در شمال وجلگه بين النهرين در غرب جدا مي کند. شيرکوه، کوه تفتان و کوههاي منفرد ديگري نيز در قسمت هاي مرکزي و شرقي ايران وجود دارد. اين کوهستان ها سرچشمه رودخانه ها و قنات هاي کشور مي باشند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.