سازه ای فضاکار از جدیدترین سازه های معماری می باشد که طرفدارای زیادی مخصوصا در طراحی فضاهای نمایشگاهی دارد. با توجه به اینکه جزء سقف های سبک می باشد پتانسیل این را دارد در دهانه هایی که به ستون مرکزی نیاز نداریم یا از لحاظ طراحی مشکل ایجاد می کند، اجرا شود. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری برای شما پاورپوینت کاملی تحت عنوان پاورپوینت معرفی سازه های فضاکار را در 45 اسلاید (قابل ویرایش) آماده و ارائه نموده است. در این پاورپوینت تمامی اطلاعات مربوط به این سازه نوین را در اختیار شما قرار داده ایم.
فهرست مطالب:
- مقدمه
- تعريف و تاريخچه سازه هاي فضاكار
- انواع سازه های فضايي
- شبکه های تخت یک لايه اي
- شبکه های تخت دو لايه و چند لايه
- چليک ها
- گنبدها
- شبکه های زين اسبي (هيپار)
- انواع اتصالات
- پیونده
- عضو ها
- پیچ ها
- اسلیو ها
- انواع پوشش های سازه های فضاکار
- مزایای سازه فضاکار
- معایب سازه فضاکار
مقدمه:
امروزه با پيشرفت علوم و تكنولوژي نيازها و خواسته هاي جديدي در زمينه مهندسي سازه رخ نموده است. عامل زمان در ساخت سازه ها اهميت دوچندان يافته و اين امر گرايش به سازه هاي پيش ساخته را افزايش داده است همچنين با افزايش جمعيت بشري علاقه به داشتن فضاهاي بزرگ بدون حضور ستون هاي مياني خواهان بسياري پيدا كرده است. در اين راستا از اوايل قرن حاضر تعدادي از متخصصين مجذوب قابليت هاي منحصر بفرد سازه هاي فضاكار گشته پاسخ بسياري از نيازهاي جديد را در اين سازه ها جسته اند و البته به نتايج بسيار مثبتي نيز دست يافته اند. با انتشار اين نتايج روز به روز اين عرصه با اقبال بيشتري مواجه گرديد به گونه اي كه با گذشت چندين دهه هنوز هم مطالعه سازه هاي فضاكار در كانون متخصصين و دانشجويان قرار دارد.
انواع سازه های فضاکار:
سازه هايي که در گروه سازه های فضايي جای گرفته اند به شرح زیر تقسيم بندی مي شوند:
- شبکه های تخت یک لایه ای Flat single layer grids
- شبکه های تخت دو لایه و چند لایه ای Double-layer grids
- چلیک ها Barrel vaults
- گنبدها Domes
- شبکه های زین اسبی (هیپار)Parabolid, hyperbolic
شبکه های تخت یک لایه ای Flat single layer grids:
اين نوع شبکه ها در واقع نوعي قاب مسطح هستند که امتداد بارهای وارده و خود شبکه در يک صفحه واقع نيستند در واقع فرق بين يک شبکه و قاب مسطح در امتداد اثر بارهای موثر بر سازه مي باشد. سازه اي که در آن بار وارده عمود بر صفحه سازه اثر ميکند به شبکه موسوم است. سازه هايي نظير سايه بانها ، عرشه پل ها و … از اين نوع مي باشند. شبکه تک لايه نيز شبکه ای متشکل از يک سری المان و گره است که به دو صورت مورب و موازی توليد مي شوند.
در اعضای مورب هزینه تمام شده از حالت موازی بيشتر است؛ زيرا اعضای آن دارای طولهای مختلف هستند و همگي در زوايای قائمه به يکديگر متصل نمي باشند اما شبکه مورب برای ارتفاع يا ضخامت کل يکسان از شبکه موازی سخت تر است. شبکه های تک لايه جهت دهانه های نسبتا کم بار بکار می روند و به اشکال تخت ، نيم استوانه ای ، گنبدی و زين اسبي ساخته مي شوند.
فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری آماده ارائه خدمات در حوزه پروژه معماری، پاورپوینت تمامی دروس معماری، رساله های معماری، فیلم آموزشی معماری و … می باشد تا دانشجویان رشته معماری را همراهی و راهنمایی کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.