پاورپوینت معماری اسلامی در ترکیه شامل 50 اسلاید به صورت کامل می باشد که بناهای معروف در شهر را مورد برسی قرار داده است. ترکیه کشوریست با فرهنگی غنی مردمی اصیل طبیعتی زیبا و متنوع ترکیه در واقع به عنوان پل ارتباطی شرق و غرب ایفای نقش نموده و ملت ترکیه دائما با فرهنگ های بسیاری در ارتباط بوده. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری ارائه دهنده پروژه معماری تمامی دروس دانشگاهی و پایان نامه های معماری در ایران می باشد.
فهرست مطالب
- پیشینه تاریخی ترکیه
- دوران باستان
- موزه موزاییک آنتالیا
- امپراتوری بیزانس
- کاروانسراهای عثمانی
- مدارس عثمانی
- جمهوری ترکیه
- مساجد ترکیه
- مسجد ایا صوفیه
- مسجد سلطان احمد
- مساجد گنبددار نخستین
- معماری مدرن ترکیه
پاورپوینت معماری اسلامی در ترکیه
ترکیه در دوران باستان تحت حکومت دولت شهرهای متعددی مانند لودیه .ایونیا قرار داشت تا اینکه پس از 500 سال پیش از میلاد این دولت ها توسط کورش بزرگ هخامنشی منقرض شد و ترکیه تحت سلطه هخامنشیان در آمد. یکی از موزه های بسیار معروف موزاییک دنیا موزاییک های این موزه درحد اعجاز آوریست یکی از موزاییک های غیر قابل قیمت گذاری این موزه موزاییک فصول سال ساخته شده به سال 200 میلادی است.
امپراتوری عثمانی
کوچ قبایل ترکمن از شرق ایران به آسیای کوچک آغاز شد. یکی از مشهور ترین قبایل قایی بود که در نزدیکی آنکارا سکونت داشتند.رهبر این قبیله به نام عثمان حکومتی تأسیس کرد که بنام خودش خوانده شد. از آن پس تا حدود 150 سال بعد حکومت عثمانی بیشتر آناتولی را به تصرف درآورد.
مدارس عثمانی
- مدارس اولیه پیش از این دوره، طبیعتی خانگی داشته اند.
- عملکردهای مختلفی در دو بنای مجزا ولی در کنار هم قرار می گرفتند.
- اتاق ها معمولا کوچک وناقص به ابعاد سه در سه ساخته می شدند.
- مدارس نیز گنبد دار ساخته می شدند.
- مدارس دارای 2 دسته اند نوع باز با 1 حیاط و نوع بسته با فضایی گنبد دار
- طراحی تابع اقلیم
- طراحي كاملا درونگرا
مسجد ایا صوفیه
بنای ایا صوفیه در میدان سلطان احمد استامبول یکی از بزرگترین اثرهای تاریخی دوران بیزانس است ودر زمان کنستانتینوس اول بنا شد که به مدت 916 سال به عنوان کلیسا وبه مدت 481 سال در دوران عثمانی به عنوان مسجد فعال بود. این بنای تاریخی به دستور آتاتورک در سال 1935 به موزه تبدیل گردید. این بنا نخست «مگاله اکلسیا» به معنای کلیسای بزرگ نام گرفت ولی بعدها به «ثئاسوفیا» یعنی حکمت مقدس تغییر نام یافت.
مساجد گنبددار نخستین
مساجد نخستین آناتولی از انواع مساجد نمونه عربی پیروی می کردند وبرخی از آنها تدریجا رنگ و بوی ایرانی به خود گرفتند. این تأثیر پذیری بخصوص در به کارگیری آزاد آنها از ایوان برای سردرها و ورودی های شبستان سمت قبله محسوس است. به هر حال با فرا رسیدن قرن 13 تأکید بر گنبد خانه های منفرد به عنوان نوعی سنت مسجد سازی شروع و نما کرد.این طرح نیز می توانست ریشه ایرانی داشته باشد. ولی به زودی چنان پیشرفتی کرد که دیگر ارتباطی با ایران نداشت.
مناره های ترکی
انواع مناره در دو منطقه جهان اسلام-مصرو ترکیه نوعاً از مقبولیت ویژه ای بر خوردار بودند. منطقۀ ترکیه نه تنها سنت مناره سازی را همانند مصر، به مفهوم مختص و ممتاز خود دارد، بلکه این سنت در آنجا از عمری طولانی نیز بر خوردار است. مردم این ناحیه نیز مناره را در طرفین سر در مسجد گذاشتند چنین استفاده ای را در مدارس نیز توسعه دادند. با انتشار گسترده تر جفت مناره های سردر، طبیعی است که این عنصر در مقایسه با ایران،تغییراتی اساسی را در آناتولی تجربه کرده باشد. جالب توجه ترین این تغییرات تأکیدی است که بر روی استحکام زیاد این مناره های سر در می شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.