پاورپوینت شهرها و شهركهاي جديد یکی از موضوعات درسی در دانشگاه می باشد که در 200 اسلاید تهیه و تدوین شده است که در وب سایت معماری نوین پروژه موجود می باشد. هدف از این درس نماياندن اهداف مختلف احداث شهرهاي جديد در طول تاريخ شهرنشيني انسان، در نقاط مختلف دنيا، تجزيه و تحليل نظريه هاي مختلف شهرهاي جديد و مقايسه آنها، بررسي وضعيت شهرهاي جديد در ايران می باشد. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری ارائه دهنده پروژه معماری تمامی دروس دانشگاهی و پایان نامه های معماری در ایران می باشد.
فهرست مطالب
- پيدايش و سير تحول شهرهاي جديد با بيان تعاريف و مفاهيم آن
- سابقه شهرهاي جديد و نظريه هاي آن
- طبقه بندي شهرهاي جديد
- تجربه كشورها و نظام هاي مختلف در احداث شهرهاي جديد
- مطالعه وضعيت نظام شهري و شهرهاي جديد ايران
متن پاورپوینت شهرها و شهركهاي جديد
تحولات اقتصادي – اجتماعي قرون هيجدهم و نوزدهم ، كلانشهرها ، شهر – ناحيه ها و مجتمع هاي عظيم را به وجود آورد. در اين زمان با گسترش شاهراهها، اختراع ها، تمركز صنايع، مهاجرت هاي روستايي، تراكم جمعيت و آلودگي، دگرگوني هاي اساسي در ساختار و بافت شهرها به وجود آمد، بدين ترتيب نظمي كه در دوره هاي پيش حاكم بود از بين رفت و عملكرد شهر دگرگون و انقلاب صنعتي بر شهر مسلط شد.
شهرهاي جديد مستقل
شهرهاي جديد مستقل، اجتماع هاي برنامه ريزي شده اي هستند كه با اهداف بهره برداري از منابع طبيعي، انتقال مزاياي قطب رشد به نواحي عقب مانده، صنعتي كردن مناطق مستعد، تقويت نواحي صنعتي و تغيير ساخت سياسي و خدماتي نواحي و كل كشور ايجاد مي شوند؛ زيرا هدف از ايجاد شهرهاي جديد مستقل در اصل ناشي از «سياست تمركز زدايي» ملي و ناحيه اي و تعادل بخشي به نواحي مختلف كشور است.
كشورهاي اروپايي
نظريه شهرهاي جديد كه بر اساس نظريه باغشهر به وجود آمده، از كشور انگلستان شروع شده است. احداث شهرهاي جديد در انگلستان بر طبق دو طرح ابركرامبي و كميسيون ريت انجام شده است. بدين ترتيب تا سال 1950 در بريتانيا، 14 شهر جديد ساخته شد كه در 8 شهر در اطراف لندن براي اسكان و اشتغال ناحيه شهري لندن بود. اين تعداد در سال 1971 به 29 شهر و در سال 1973 به 33 شهر رسيد.
برنامه ريزي شهرهاي جديد
طراحي و ايجاد شهرهاي جديد در كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه بيشتر براي سياست اسكان و جذب سرريزهاي جمعيتي كه مشكلات شهرنشيني را سبب مي شود، اجرا مي گردد. مهمترين مشكلات شهرنشيني جهان سوم عبارتند از: 1)رشد بالاي جمعيت؛ 2) رشد بالاي شهرنشيني؛ 3) هجوم جمعيت به شهر اول و مادر شهرهاي ناحيه اي؛ 4) عدم تعادل و توازن ميان رشد جمعيت با رشد اشتغال؛ وجود بيكاري بالا و حاشيه نشيني؛ 5) كمبود مسكن و ساير خدمات رفاهي و زير ساختهاي اصلي؛ 6) تمركز شديد جمعيت و اسكان در شهرهاي بزرگ.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.