پاورپوینت معماری دوره تاریخی قاجاریه دارای 50 اسلاید کامل که به برسی یکی از دوره های مهم تاریخی پرداخته است و در وب سایت معماری نوین پروژه موجود می باشد. ايل قاجار، از زمان تشكيل سلسله صفويه نام و نشاني داشتند و در كنار سپاه قزلباش، در ركاب شاه اسماعيل شمشير مي زدند. در عهد شاه عباس كبير ، اينان عده اي به گرجستان و تعدادي نيز به دو سوي رودخانه گرگان كوچانده شدند . از اين طايفه، آن گروه كه در سمت راست گرگان فعلي يا استر آباد آن روز سكونت داشتند به نام يوخاري باش و آن عده كه در ساحل چپ اقامت كردند به نام اشاقه باش معروف شدند. فروشگاه معماری نوین پروژه تخصصی ترین وب سایت معماری ارائه دهنده پروژه تمامی دروس دانشگاهی و پایان نامه های معماری در ایران می باشد.
فهرست مطالب
- مقدمه
- تاریخچه قاجاریه
- گرایشهای مذهبی-آیینی-(اجتماعی)
- فصل اول: معرفی بنا ها و شاخصه ها
- شمس العماره
- خانه بروجردی ها
- خانه اتحادیه و خانه ایرج و خانه باغ اسکویی
- پل ابریشم
- کاخ سلیمانیه
- فصل دوم (مواد ومصالح)
- فصل سوم:ویژگی های معماری دوره قاجاریه
- دروازه پیر شبیب جهرم
- گرند هتل
- آب انبار آقا
- تکیه دولت
- میدان مشق وباغ ملی
- برج ناقوس
متن پاورپوینت معماری دوره تاریخی قاجاریه
آنچه كه در خصوص ايران آن قرن مي دانيم اطلاعاتي است كه به توسط غربيان در اختيار داريم ويژگي هاي ايران آن عصر را به سه بخش اقتصادي اجتماعي و سياسي تقسيم نمود. در آستانه قرن نوزدهم ايران داراي 5 الي 6 ميليون نفر جمعيت بود. جمعيت ايران 20 درصد شهر نشين و 80 درصد در روستاها بسر مي بردند و ستون اصلي كشور متكي به كشاورزي و دامداري يا اقتصاد شباني بود كه ميتوان آنرا يك اقتصاد معيشتي با بخور و نمير تعريف نمود. ويژگي بعدي اقتصاد ايران فقدان ارتباطات و فقدان راه بود.
مذهب و قاجارها
رابطه قاجارها با مذهب از چندين عنصر تشكيل ميشده كه تحليل آنرا پيچيده مي سازد. رابطه چند بعدي اين سلسله با مذهب به سه بخش اصلي تقسيم مي شود. نخست جايگاه كلي حكومت قاجارها در چارچوب باورهاي نظري شيعه در قرن نوزدهم ثانياً چگونگي نگرش فردي حكام قاجار نسبت به دين و علما و متقابلاً نظر علما به حكام و بالاخره بررسي عوامل بين علما و دربار قاجار.
نقش زنان در توليدات اقتصادي
زنان در عهد قاجار، خواه از طريق توليد براي خانواده و خواه توليد براي امرار معاش نقش مهمي درمعيشت خانواده ايفا مي كردند و اين نقش در اقتصاد كشور نيز بي تاثير نبود. چنانكه اشاره شد يكي از دلايلي كه به نظام چند زني دامن مي زد،استفاده از نيروي جسمي زنان در توليدات كشاورزي بود. درميان قبايل تركمان ، ازدواج با زنان بيوه ،به دلايل تجربياتي كه آنان در قالي بافي و دامپروري داشتند، از اولويت بيشتري برخوردار بود. منابع تاريخ موجود، به دفعات از نقش مهم زنان نواحي مختلف كشور در مسائل اقتصادي ياد مي كنند.
شرح پلان خانه بروجردی ها
معمولاً ارتفاع قسمت تابستان نشين در اين خانه ها زياد است تا هواي گرم به بالا صعود كرده و هواي خنك تر در سطح پايين اطاق، جايگزين شود. بادگير ها و هواكش ها نيز غالباً در سمت جنوبي ساختمان قرار دارند تا تهويه هوا بهتر صورت گيرد. بادگير هاي هشت طرفه خانه بروجردي ها به اطاق اصلي خانه كه همان تالار در طبقه همكف است و سرداب زير آن در قسمت تابستان نشين، راه دارد و حفره هاي روي گنبد تالار، از سمت جريان باد، عملكرد بادگير و از سمت مخالف آن، عملكرد هواكش را دارند كه خود به آسايش ساكنين خانه در فصول گرم كاشان، كمك موثرتري مي كرده است.
تاریخچه خانه باغ اسكوئي
اين بنا شامل دو ايوان شرقي-غربي است.كه ايوان شرقي(عکس 1) مشرف به در ورودي باغ است. كه شامل 5 ستون و 2 نيم ستون چسبيده به ديوار هاي شمالي جنو بي( ايوان شرقي ) است. خود بنا از آجر و خشت پخته ساخته شدهو ستون هاي بكار رفته در ايوان (شمالي – شرقي ) داراي سر ستون هايي به شكل گل و گياه و انواع گچ مي باشد. طول نمای شرقی بنا 22متر است.نمای قسمت جنوبی(ایوان شرقی)بیشتر از جاهای دیگر تزیینات آجرکاری است که دو پنجره در قسمت بالا و یک ورودی در قست پایین نمای جنوبی را شامل شده…
حمام حاج آقا تراب
حمام حاج آقا تراب نهاوند از آثار دوره قاجار است که در بافت قدیمی شهر نهاوند واقع شده و از قسمتهای تون، حمام سرد و گرم، حجره شاه نشین، خزینه تشکیل شده، و شامل تزئیناتی نظیر نبرد رستم با دیو سفید، آهکبری و کاشیکاری است و در سال 56 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.این حمام که در بافت قدیمی شهر نهاوند قرار دارد از دو بخش مردانه و زنانه تشکیل شدهاست. از کتیبه موجود در سر در ورودی این حمام ، بر می آید که ساخت و اتمام بنای حمام مذکور در زمان قاجاریه بوده است و یکی از معدود جاذبههای تاریخی و قابل بازدید در نهاوند است این حمام علاوه بر دو قسمت ماکتها حمام سرد و گرم، حجره شاه نشین و خزینه نیز دارد. که در بخش قدیمی شهر نهاوند و در جانب راست کوچهای ، به نام سیدها و روبهروی مسجد حاج آقا تراب ، ساخته شده است.
نتیجه گیری
معماری قاجار به حق، اصول، مبانی و الگوهای قدیم معماری ایران را ارتقا بخشید و نوآوری هایی از نظر فضا به وجود آورد. لیکن، به نظر می رسد، قوت لازم خلق یک معماری نوین را نداشت. شاید این واقعیت که معماری مدرن در حد شایستگی تاریخی معماری خود را نداریم، از این امر ناشی شده باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.